2018.09.06.

 

PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ

LÓPIHENTETŐ ÉS FELKÉSZÍTŐ FEDETT LOVARDA KIALAKÍTÁSÁRA A HORSE TRANS CARGO KFT. 50 000 000 FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ, ÉS 100 073 899 FORINT VISSZATÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSBAN RÉSZESÜLT

 

„Lópihentető és felkészítő fedett lovarda kialakítása a Horse Trans Cargo Kft. vámospércsi telephelyén” című projekt megvalósításához a HORSE TRANS CARGO Kft. 29,99%-os támogatási intenzitás mellett 50 000 000 forint vissza nem térítendő támogatásban, valamint 100 073 899 forint visszatérítendő támogatásban részesült a „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” című, GINOP-1.2.3-8.3.4-16 kódszámú pályázati kiíráson. (Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00552).

 

A projekt infrastrukturális beruházásból, valamint a tevékenység végzéséhez szükséges eszközbeszerzésből állt: A vállalkozás új tevékenység keretében meglévő vámospércsi telephelyén egy lópihentető és felkészítő fedett lovarda, valamint projekten kívüli saját forrásból a lovardához kapcsolódó, kétszintes irodaépület építését valósította meg. A lovardában lópihentető-felkészítő csarnokrész, pótkocsi és utánfutó tároló, karbantartó műhely, belső rakodó tér, továbbá egy kellék- és eszköz raktár és szociális blokk került kialakításra. A lópihentető-felkészítő csarnok egyrészt a kft. által szállított lovak mozgatási szükségletét hivatott kiszolgálni, másrészt a lovak verseny előtti tréningezését, felkészítését szolgálja. Az ingatlan beruházás mellett beszerzésre kerültek a csarnok tisztántartásához, a telephelyen belüli anyagmozgatási- és rakodási feladatok elvégzéséhez, a rendszeres karbantartási feladatok ellátásához, a tárolási feladatok megoldásához szükséges eszközök, berendezések. A rakománykezelési feladatok ellátásához a lószállító járművekbe egyedi gyártású, speciális mén fej elválasztóval ellátott fix, és szétnyitható válaszfalak kerültek beépítésre. A Kft. meglévő telephelyén található istállóba szintén egyedi gyártású, speciális lovasboxok kerültek kialakításra. Az adminisztratív feladatok ellátásához irodatechnikai eszközök beszerzésére is sor került.

A fejlesztés keretében megépített fedett csarnoknak köszönhetően a Horse Trans Cargo Kft. tevékenységi köre új szolgáltatással bővült. Az új lópihentető-felkészítő csarnok lehetőséget biztosít a lovak szállítás közbeni szakszerű pihentetésre, mozgatására, tréningezésére, versenyekre való felkészítésére. A fejlesztés által a vállalkozás még versenyképesebb és komplexebb szolgáltatást tud nyújtani az üzleti partnerek számára, valamint a hosszú távú működéséhez megfelelő, nemzetközi színvonalú infrastruktúra került kialakításra. A projekt fizikai befejezésére 2018.09.06-án került sor.